Stichting KEIHAN is een Nederlands-Afghaanse instelling, opgericht in 2005 door een groep Afghaanse studenten. Zij wilden op een georganiseerde wijze van betekenis zijn voor de Afghaanse gemeenschap in Nederland en een brug slaan tussen Nederland en Afghanistan.

Stichting KEIHAN voert projecten uit op het gebied van drie thema’s: Educatie, Integratie en Ontwikkelingssamenwerking.

Met deze projecten proberen wij elke keer te voldoen aan onze missie: een gelijkwaardige samenleving met gelijke kansen voor zelfredzaamheid en optimale ontwikkeling. Als ook aan onze visie: streven naar empowerment van Afghanen in Nederland en Afghanistan voor een optimale integratie en participatie in de samenleving.

Onze aanpak wordt gekenmerkt door betrokkenheid, diversiteit, empowerment en duurzaamheid.

Onze projecten variëren van kleinschalige/lokale projecten waarbij wij bijvoorbeeld met een AZC een leuk middagje plannen voor vluchtelingkinderen, tot nationale projecten waarbij wij samen met bijvoorbeeld een overheidsinstelling conferenties organiseren ter ontwikkeling van de integratie en educatie van de Afghaans-Nederlandse bevolking in Nederland. Daarnaast zijn wij internationaal betrokken bij discussies omtrent de Afghaanse diaspora en organiseren wij projecten in Afghanistan ter ontplooiing van studenten.