Beste Nieuwkomer is opgericht door Mehrnoesh Forouzandeh (37). Zij vluchtte als 8-jarig meisje naar Nederland. Zij ziet dat de negatieve en zielige verhalen van vluchtelingen in de media zorgen voor een negatief beeld over vluchtelingen, waardoor de kloof tussen hen en de samenleving wordt vergroot.

Terwijl Mehrnoesh juist veel inspirerende verhalen van vluchtelingen kent die dagelijks iets moois bijdragen aan de Nederlandse samenleving. Mooie verhalen die meer aandacht verdienen. Zo ontstond het idee voor Beste Nieuwkomer. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een groep enthousiastelingen met grote ambities.

Beste Nieuwkomer is van mening dat vluchtelingen een verrijking zijn voor de maatschappij. Beste Nieuwkomer wil een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming over vluchtelingen. Dit doen zij door mensen op verschillende manieren te verrassen en te verwonderen met mooie verhalen van krachtige, inspirerende nieuwkomers die iets moois bijdragen aan de maatschappij. Onder andere door het organiseren van een Award Show.