Welcome app is de digitale bazaar waar nieuwkomers activiteiten, netwerken en informatie binnen handbereik hebben. Hiervoor brengen we organisaties, individuen, gemeenten en andere stakeholders samen op de digitale bazaar, oftewel onze app.

Dit vind je in de app:

  1. Plek waar aanbieders hun activiteiten voor nieuwkomers kunnen plaatsen die nieuwkomers en locals kunnen boeken en bijwonen.
  2. Chat tussen nieuwkomers en locals die start bij het stellen van een vraag door nieuwkomers.
  3. De helpdesk voor meer complexe vragen die gesteld worden door nieuwkomers. Deze vragen worden beantwoord door een team van experts in samenwerking met OpenEmbassy.

Ons doel is hetzelfde gebleven sinds de dag dat we begonnen in 2016 (toen nog als Blendin), namelijk zoveel mogelijk nieuwkomers zich thuis laten voelen in Nederland. Hoe we dit doel willen bereiken is wel veranderd over de jaren heen. Eerst was ons doel om zelf zoveel mogelijk nieuwkomers en locals met elkaar te verbinden om zo een brug te slaan tussen deze twee werelden en nieuwkomers de mogelijkheid te geven om een netwerk op te bouwen en zich thuis te voelen. Afgelopen jaar zijn wij erachter gekomen dat wij met ons platform meer impact kunnen maken door ons te richten op een ander probleem. Namelijk het versnipperde landschap van integratie en participatie initiatieven en het beperkte overzicht hiervan en toegang hier tot voor nieuwkomers. Wij hebben daarom eind vorig jaar besloten om een andere koers in te slaan. Niet meer de koers van platform waar we één op één matches maken tussen nieuwkomers en locals, maar een platform dat een faciliterende rol speelt tussen nieuwkomers en de bestaande organisaties en aanbieders in het veld.


We zijn een jong en ambitieus team dat het ‘integratievraagstuk’ graag op positieve en doelgerichte manier aanpakt. Wij geloven in gelijkwaardigheid, de kracht van verbinding en samenwerken en we denken in mogelijkheden.