De Refugee Start Force Community is opgericht in 2015 met het doel om nieuwkomers te voorzien van de informatie, kennis, contacten en netwerken die zij nodig hebben om succesvol te integreren in de Nederlandse maatschappij en Arbeidsmarkt.

Met meer dan 50.000 volgers in ruim 20 netwerkgroepen op sociale media en meer dan 200 aangehaakte partners is de Refugee Start Force Community uitgegroeid tot het grootste netwerk- en recruitment platform voor nieuwkomers, initiatieven, organisaties en bedrijven in Nederland. De redactie, projecten en activiteiten worden gecoördineerd door Stichting Refugee Start Force.

RSF Recruitment adviseert initiatieven, organisaties, gemeenten en bedrijven en biedt ondersteuning bij het werven en selecteren van kandidaten voor projecten, evenementen, trainingen/opleidingen, vrijwilligerswerk, leerstages en betaalde banen.

Doel en aanpak

Veel nieuwkomers verkeren in een isolement. Ze willen zich nuttig maken voor de Nederlandse maatschappij en zich professioneel blijven ontwikkelen. Echter, ze ervaren problemen bij het vinden van de juiste informatie, contacten en mogelijkheden op de arbeidsmarkt

Door vroegtijdig sociale en professionele netwerken te creëren, identificeert Refugee Start Force enerzijds de kwalificaties, mogelijkheden en behoeften van nieuwkomers en anderzijds arbeidsmarktontwikkelingen en behoeften van werkgevers. Via deze aanpak creëert de organisatie de optimale match en een win-win situatie voor de nieuwkomer en uw organisatie of bedrijf.

Sociale onderneming

Refugee Start Force is een sociale onderneming zonder winstoogmerk. De organisatie is volledig onafhankelijk en bekostigt haar activiteiten middels donaties en bijdragen van samenwerkingspartners.

Refugee Start Force is de winnaar van de ASN Bank Wereldprijs 2016 in de categorie ‘sociale cohesie’. In 2017 ontving de organisatie een eervolle vermelding van het Europees Talenlabel. RSF Recruitment is finalist van de Ignite Award 2018.


De organisatie is altijd op zoek naar nieuwe partners en werkgevers die willen helpen het consortium verder te versterken.