Mixblik is een jonge, optimistische en eigenwijze sociale onderneming die met hartstocht werkt aan duurzame producten met een maatschappelijke impact. Het resultaat: ingeblikte stoofmaaltijden. Gemaakt door vrouwen met een vluchtelingenachtergrond en bereid met lokaal geproduceerde groenten: Mixblik.

Vanuit de combinatie van koken en werken is het idee ontstaan om een blikfabriek te starten: een veilige werkplek waar deze vrouwen zichzelf kunnen ontwikkelen. Een eigen fabriek biedt een scala aan activiteiten waardoor de vrouwen tal van vaardigheden opdoen: administratie, sales, netwerken, productontwikkelingen en het bedienen van de machines. Mixblik biedt een tweejarig leerwerktraject aan middels coaching en scholing. Hierdoor krijgen zij de kans om zichzelf op professioneel vlak te ontplooien, een netwerk op te bouwen en volop mee te draaien in de Nederlandse samenleving.

Op het etiket van het blik lees je over het verhaal, de talenten en de droomwens van de vrouw. Zo stimuleren onze blikken verbinding en worden de vrouwen van Mixblik zichtbaar!

Mixblik maakt geen winst, maar gebruikt de opbrengst uit de verkopen om telkens weer nieuwe vrouwen een plek te kunnen bieden in de sociale onderneming.

 

Meer weten over Mixblik? Kijk dan hieronder! 
Website: http://mixblik.nl/ 
Facebook: https://www.facebook.com/mixblik 
Instagram: https://www.instagram.com/mixblik/ 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/stichting-mixblik/