Oostwest Cultuurcafé is een duurzaam koffiecafé in Tilburg waar culturen versmelten en waar werk geboden wordt aan vluchtelingen. Zij kunnen zo werkervaring opdoen en meer kansen creëren op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Wij werken hiervoor samen met Refugee Team. Deze organisatie begeleidt nieuwkomers in hun integratietraject en koppelt hen aan werkgevers, waaronder aan ons. Wanneer statushouders via hen bij ons terechtkomen, blijven zij meekijken met de kandidaten om er voor te zorgen dat het voor alle partijen zo aangenaam mogelijk verloopt.

Naast een hart voor de medemens hebben we bij Oostwest ook oog voor de planeet. We gebruiken duurzame materialen en serveren ethisch verantwoorde en ecologische producten. Onze menukaart bestaat uit verschillende wereldse koffievariaties en lekkere hapjes uit verschillende windstreken.

De statushouders staan bij ons voornamelijk in de bediening en werken soms mee achter de bar. Zo worden zij 'gedwongen' om met ons gemêleerde publiek in contact te komen. Door bij ons te werken, leren ze omgaan met de Nederlandse werkmentaliteit en taal en draaien ze mee in de Nederlandse samenleving.


Wil je weten hoe de duurzame koffies en lekkernijen eruitzien? Volg dan Oostwest Cultuurcafé op Instagram of kijk op de website.