Forward Incubator (FI) ondersteunt ondernemers met een vluchtelingenachtergrond richting economische en zelfredzaamheid en integratie in de Nederlandse gemeenschap door middel van trainingsprogramma’s en intensieve begeleiding van coaches, studenten consultants en expert trainers.

In haar digitale academie, biedt FI online modules aan waarin nieuwkomers training krijgen op het gebied van ondernemerschap, digitale vaardigheden en lokale professionele context. Hier vindt u een demo-video. Deelnemers worden getoetst op kennis en de ontwikkeling van hun bedrijfsidee. Vervolgens zal een selectie van deze ondernemers, mét een status in Nederland, voor een periode van vier maanden gecoacht worden door professionele mentoren en ondersteuning krijgen van hooggekwalificeerde studenten. Deelnemers voegen zich bij een interactief netwerk met 500+ ondernemers, experts en coaches. FI ondersteunt zo nieuwkomers om zichzelf te ontplooien, met een team samen te werken en te leren van anderen, en op die wijze te actief richting zelfstandigheid te werken en in de gemeenschap te (re-)integreren.

Momenteel begeleidt FI 95 ondernemers en in het verleden bereikten programma's 130 deelnemers, waarvan 59 uit de uitkering zijn getreden. 48 bedrijven zijn gestart en deze hebben 74 banen weten te creëren en €1.1 miljoen aan investeringen te bemachtigen. Hier vindt u een overzicht van de alumni uit voorgaande programma’s.

Forward Incubator werft actief nieuwkomers met bedrijfsideeën en ondernemerservaring; talent, motivatie en ambitie; en met een interesse in ondernemerschap en de Nederlandse professionele context.

Forward Incubator werft ook coaches, studenten, investeerders en expert trainers die zich willen aansluiten bij het netwerk.